Les premiers rayons du soleil nous donnent des idées ! Et si on préparait nos propres glaces à partir des célèbres barres chocolatées Twix ! C’est simple comme bonjour, regardez :
Twix Ice Cream Bars
Equipment
- Glass
- Ice cream sticks
- Hammer
- Scissors
- Baking sheet
- Parchment paper
Ingrédients
- 5 Twix bars
- 100 g vanilla ice cream
- 150 g heavy cream
- 210 g chocolate
- 120 g butter
- caramel sauce or other sauce for decoration
Instructions
- Use a hammer to break the Twix bars into large pieces while they are still wrapped. Open one side of the wrapper and place it vertically in a glass.
- Place a scoop of vanilla ice cream into a cone with the tip cut off. Hold it above the Twix wrapper in the glass and pour warm cream over the ice cream so it flows through the hole into the Twix package.
- Place an ice cream stick in the middle of the wrapper and freeze the glass and its contents for at least two hours.
- Melt the chocolate and butter together until smooth. Remove the frozen Twix ice cream from the wrapper and dip it into the chocolate coating. Place on a baking sheet lined with parchment paper and decorate with caramel or chocolate sauce.
Maintenant que vous savez comment ça marche, essayez cette technique avec d’autres barres chocolatées de votre choix. Les possibilités sont nombreuses et toutes plus délicieuses les unes que les autres. Ne vous en passez pas. Bon Ap’ !
Recette bonus : Twix géant